dimarts, 4 d’abril de 2017

CREMA DE SANT JOSEP:


A la nostra cultura la majoria de festes i tradicions, compten amb una gastronomia pròpia que les identifica i que està relacionada amb els productes que en aquell moment me abunden a la natura, com és el cas de la Crema de Sant Josep, altrament coneguda com a Crema Catalana. Aquesta crema porta com a ingredients principals ous i llet, dos ingredients molt abundats a la estan en plena producció, que comença pels vols de Sant Josep, aquesta època és el moment en que les gallines estan en plena producció d'ous i les vaques donen més llet.



INGREDIENTS:

_8 rovells d'ou.

_1 litre de llet.

_Una branca de canyella.

_Una branca de vainilla.

_La pell d'una llimona (sense la part interior blanca de la llimona).

_250 gr de sucre morè.

_35 gr de midó (Maizena, que és un espesseïdor).



PROCEDIMENT:

  • En un cassó hi posem 3/4 part de llet, els 250 gr de sucre morè, la vainilla, la branca de canyella i la pell de llimona i ho escalfem a foc lent mentre anem remenant.
  • En un bol i posem la resta de la llet, la Maizena i els 8 rovells d'ou i ho barregem bé amb la batedora.
  • Pugem el foc i quan arranqui el bull abaixem el foc, incorporem la barreja que hem batut i comencem a remenar sempre amb el mateix sentit fins que vagi agafant consistència. La traiem del foc i la passem en cassoletes. 
  • Opcional: escampem sucre per damunt i el cremem.


Recepta de la prestigiosa cuinera Carme Ruscalleda, premiada amb 7 estrelles Michelin (3 per el restaurant Sant Pau de Sant Pol de Mar, 2 per el restaurant barcelonès Moments i 2 més per el seu al Japó).  


Una recepta molt senzilla, ràpida i boníssima!!!!

Per David Alcaraz

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada