dijous, 30 de març de 2017

ELS ESPÀRRECS A L'ABRIL PER MI, AL MAIG PER TU I AL JUNY PER NINGÚ!!


Propietats nutricionals: El 92% del seu pes és aigua. Font de vitamines: Vitamina C, E i provitamina A (betacarotè), B9 (àcid fòlic) i B3 (niacina). Minerals: potassi i sofre. Vitamines i minerals importants i necessàries per el bon funcionament del nostre cos.

Tipus: Blancs (creixen sota terra), silvestres (els podem recollir a la primavera als boscos mediterranis) i els verds(els de cultiu)

Curiositats:

_Juli Cèsar (emperador Romà) n'era un gran devorador. Varen ser els romans que els varen introduir a Espanya.

_A l'època del Renaixement es pensava que era un potent afrodisíac, per la qual cosa se'n va prohibir el consum en els convents.

_Espàrrecs i l'olor del pipi: Moltes persones quan mengen espàrrecs el pipi hi fa una olor diferent, sembla que el responsable n'és l'àcid asparragúsic, que conté un àtom de sofre, volàtils (com el dimetil sulfur, el metil-sulfonil-metà, el metilsulfòxid i altres) que s'eliminen per l'orina i que son els responsables d'aquesta olor tant característica. Una curiositat per descobrir: perquè hi ha gent que no els hi canvia la olor?

Per Moha Kambayo i Paco Rodriguez

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada